Sådan gik det - Sommerferiehøjskole uge 26

Sommerhøjskole i Konfirmandhuset uge 26 – sådan gik det.

I uge 26, den første uge i skolernes sommerferie, var der liv og glade dage i Konfirmandhuset, hvor elleve ivrige og nysgerrige børn mødte op til sommerhøjskole.

Vi startede mandag morgen klokken 9, hvor vi præsenterede os for hinanden og lærte en velkomstsang. Børnene kendte hinanden lidt i forvejen, da de har sunget i Spirekoret siden marts måned.

Ugen bød på forskellige aktiviteter. Skabelsesberetningen og historien om Noahs ark blev fortalt, og børnene fremstillede både egne billeder, samt et stort fællesbillede af Noahs ark. Om onsdagen præsenterede vores kirketjener Helene børnene for kalkmalerier. De skulle ud fra et bestemt billede, prøve at gengive det, uden at måtte kigge på papiret. Det kom der meget sjov ud af, og efter at billederne blev farvelagt, blev de både flotte og kunstneriske.

Torsdag blev børnene hentet i bus, og begav sig afsted mod Smørum kirke, hvor de skulle se de originale kalkmalerier, de havde gengivet om onsdagen. Mads, som er præst i Ledøje-Smørum kirker, fortalte om våbenhuset, prædikestolen, alteret, koret, døbefonten, ja, alt det, der gør kirken til lige præcis det helt særlige rum, som det er. Herudover fortalte han om dåben, og det viste sig, at mange børn var enten døbt i Smørum eller Ledøje kirke. Vi sluttede i Ledøje kirke, hvor de der havde lyst, havde mulighed for at tænde et lys, enten for en de havde mistet, eller en som de holdt meget af. Da børnene tændte lys i lys-globen, opstod der på magisk vis en helt særlig stemning af ro og inderlighed… Vi var også oppe i kirketårnet, hvor der er en fantastisk udsigt. Vi så klokkerne og fik lov til at slå på dem, så måske er nogen i Ledøje blevet lidt forvirrede af, at der pludselig var klokkeklang i landsbyen.

Fredag, den sidste dag, var der opsamling på ugen. Om eftermiddagen var forældre, bedsteforældre og søskende inviteret til ”fernisering”. Her fortalte nogle af børnene om, hvad vi havde lavet i ugens løb. Vi sang et par sange, og forældrene fik en kop kaffe eller en øl/vand, og der var mulighed for at kigge på de udstillede billeder.

Det har været en rigtig god og lærerig uge, hvor børnene har lært en masse og fået nye kammerater, og ikke mindst har de haft det sjovt. Der kom mange positive tilbagemeldinger fra forældrene, som fortalte, at de havde fået glade og trætte børn hjem hver dag.

Katrine Munkholm
Kirke og kulturmedarbejder.

Du kan se billeder fra sommerhøjskole i galleriet her